14
Ez isteni!
72
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
96
Mi történik a testben a Covid után?
40
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
99
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
66
71
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
10
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
65
Ez most akkor a Covid volt?
44
Megvan még, mit mondtunk?
66
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
85
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
43
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
9
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
10
Kiadós leves után ebéd is lehet
63
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
55
38
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
94
Meg kell kóstolni!
98
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
39
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
8
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Áfonya dzsem, lekvár: különleges. Nemcsak azért, mert ki kell nyitnod a pénztárcádat, ha lekvárt szeretnél főzni belőle, hanem azért is, mert sok értékes anyagot tartalmaz. Minden évben készítek lekvárt vagy dzsemet áfonyából kis üvegekben – zselésítő anyag hozzáadása és újabban tartósítószer nélkül, mivel a vadashoz ezt kedveli legjobban a családom. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben […]
Egy biztos, ezt a receptet kötelező mindenkinek legalább egyszer elkészítenie. Hogy miért? Mert a végeredmény egy brutálisan mogyorós, fantasztikusan krémes, “Nutella mámor”, és mert már-már nevetségesen könnyen elkészíthető. Mindössze 20 perc aktív munkával az asztalra varázsolhatjuk ezt a csodát. Top desszert, aminek kétségkívül helye van az alapreceptjeink között. Hozzávalók (26 cm-es tortaformához): A kekszes […]
Sziasztok ! Ismét itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen , kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni? Úgy tűnik, van […]
A Vogel hegy neve sokaknak ismerős lehet, hiszen Szlovénia egyik nagy sícentruma található rajta. Közelsége, könnyű megközelíthetősége miatt gondolom sokan jártak már ott télen síelni. De nemcsak télen érdemes felkeresni, hanem nyáron is! A Bohinji tó mellől induló nagykabinos felvonó nyáron is üzemel, és pillanatok alatt felrepíti a hegyre a kirándulni, túrázni szeretőket. És nagykabinos […]
Fügefalevél szörp: üdítő finomság. Nem lehet tudni ki volt az ötletadó, de nagyot alkotott, mert kora tavasztól késő őszig készítheted, és szinte ingyen! A recept saját elképzelés szerint készült úgy, hogy neked egyszerű legyen. Megosztom Tweet Oldal ajánlása emailben X Címzett: Feladó: Üzenet:
A mediterrán nyaralások hangulatát idéző japán cikász sokak kedvence. Körkörösen elhelyezkedő sötét zöld levelei nagyon jól mutatnak a modern lakásokban is. Legtöbben a téli gondozását rontják el. Elárulom mit tegyél, ha megtörtént a baj. A cikász pálma gondozása nem túl bonyolult. Nyáron, amikor a szabadban tartjuk, nem is szokott gondot okozni. Ilyenkor tél […]
Észak-Amerika és Mexikó füves pusztáiról származó préritárnics vagy más neveken lisianthus vagy eustoma szépsége tavasszal sokat vásárlásra csábít. Pár hét után aztán többnyire tönkre megy. Ezért is örültem, amikor Vadady Mária olvasónk elárulta, hogy milyen módszerrel sikerült életben tartania, sőt újbóli virágzásra bírnia a kényes kis kedvencet. “Anyák napjára kaptam 3 virágszárral. Azonnal […]
Eszterházy-gulyás Hozzávalók 80 dkg marha lábszár 2 fej vöröshagyma 1 szál póréhagyma 4 evőkanál olívaolaj 3 szál sárgarépa 1 közepes fej zeller 8 dl alaplé 1,5 evőkanálnyi kapribogyó fűszerek: só, bors, 3 db babérlevél, 1 evőkanálnyi reszelt citromhéj 2-3 dkg vaj 1 kis doboz tejföl Elkészítés A hagymákat aprítjuk, a […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!