Testszerviz- Sopron

Kérsz egy kávét?

Mostanában gyakran belebotlom a kávézással kapcsolatos vitákba. Egészséges? Egészségtelen? Életmód tanácsadóként fontosnak tartok pár gondolatot, illetve a véleményemet  megosztani Veletek a kávéról. Először nézzünk néhány érdekességet: Az európai emberek 84 %-a rendszeresen kávézik. Közülük 43 % naponta 2-2,5 kávét iszik. 56 %-uk otthon, 38 %-uk utazás közben és 25 %-uk a munkahelyén, míg 14 %-uk… Tovább »

Ismered a tested titkait?

Tanuljunk ismét néhány dolgot az emésztőrendszerünk működéséről.  Közeleg a nagy húsvéti sonkaevés, nem baj, ha tudod, mitől fáj a gyomrod.  Az emésztőrendszerünk egyes traktusai más-más kémhatásban működnek jól. Ez azt jelenti, hogy ha nem megfelelő a kémhatás adott részben, akkor nem tudnak működni – még megtermelődni sem – azok az emésztőnedvek, melyek azon a szakaszon… Tovább »

Töltött paprika – ahogy én szeretem

A mai ebédemet úgy készítettem, hogy amikor felálltam az íróasztaltól, még fogalmam sem volt, mit ebédeljek. Maradt tehát a jól bevált – Na mi van itthon, mit lehet ebből készíteni? – gondolatkör. Íme, ez lett belőle: Avokádós tojáskrémmel töltött kaliforniai paprika,  petrezselymes, bazsalikomos padlizsánnal – ez így látom, egy kicsit hosszú név, hívjuk tehát egyszerűen… Tovább »

Te fel tudod húzni a 8 – 10 évvel ezelőtti ruháidat?

Az elmúlt évek számomra  a szép lassan felkúszó kilókról szóltak. Rengeteg ruhámat ajándékoztam tovább, mert sajnáltam a segélyszervezeteknek adni, hisz egyik sem volt agyon viselt, csak éppen kihízott. Ismerős?  Most persze fáj a szívem egyik-másikért. 🙁 – de szerencsére mind – mind jó baráthoz került.  Tegnap kíváncsian nyitottam ki egy bőröndöt, lányom egyik itt hagyott ruháját… Tovább »

Spagettiálom

Az elmúlt éveim spagetti őrületben teltek. Amikor fiam , a nagy spagetti-imádó külföldre költözött, megfogadtam, jó ideig nem főzök spagettit.  Ma viszont isteni – reform- spagettivel vártam az ebédvendégeket. Nézzük, hogy készült: Hozzávalók: Pestóhoz:  egy marék medvehagyma, 3 kínai kel levél, egy nagyobb marék spenót kb 1 fél maréknyi fenyőmag fél dl olivaolaj kb. egy… Tovább »

Mert mozogni újra jó!

Ismered az érzést, amikor furdal a lelkiismeret, mert pontosan tudod, hogy mozognod kellene, de egyszerűen nem tudod megtenni az első lépést? – Majd holnaptól! – gondolod rendszeresen, de valahogy mindig ma van, holnap soha nincs.  A rossz érzéseid a súlyoddal együtt nőnek, a lelkifurdalás néha-néha belemar a lelkedbe, de még ez sem elég ahhoz, hogy… Tovább »

Spárgakrém leves, medvehagymás tojáslepénnyel

Nem kergettek gyerekkoromban az asztal körül, ha nem ettem meg a spárgát – fogalmunk sem volt a spárga egyéb jelentéséről, ( akár csak Bridget Jonesnak)  )  mint a spulni spárga, amit kötözésre használtunk.  Felnőtt voltam már, mire közelebbi kapcsolat alakult ki köztem s egy köteg friss spárga közt. Nem lett a  kedvencem, de a spárgaleves  felkerült a… Tovább »

Miért kövér Amerika?

Tényleg az? – hát a statisztikák szerint a lakosság 60 %-a túlsúlyos.  Tavaly tavasszal volt szerencsém 10 hetet az USA-ban tölteni, így személyesen győződhettem meg arról, hogy tényleg kövérek-e az amerikaiak?  Nem akarok az általam látottakból az egész országra érvényes következtetéseket levonni, de szeretném megosztani Veletek a tapasztalataimat. Rendkívül sok a gyorsétterem-lánc, hatalmas adagokkal, hosszú,… Tovább »

Medvehagyma, a tavasz hírnöke

Közeleg a medvehagyma szezon. Az elmúlt évek nagy felfedezése  számomra a medvehagyma, íze semmivel össze nem téveszthetően markáns, nagyon jó kiegészítő ízesítőnek is, de nyersen is nagyon szeretem. A reggeli zöld turmixnak is jót fog tenni, kicsit új ízek fele kalandozhatom. Mire jó a medvehagyma? Kitisztítja a májat, az ereket, a beleket, sőt,  „ólommentesítő” hatása is… Tovább »

Rakott krumpli – krumpli nélkül

Már most szólok, ha eleged van a zelleres receptjeimből, akkor ne is olvass tovább, hisz ismét a jó öreg zeller lesz a főszereplő.  Imádom a rakott krumplit,  így bajban vagyok mióta eldöntöttem, hogy nem eszem krumplit . Nem hiányzik semmi más formában, de a rakott krumpli nagyon.  Törtem a fejem, hogyan lehet áthidalni a problémát, s… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!