Padlizsán úrnak ez a hétfő nem végződött túl jól.
Itt még semmit nem sejtve vígan heverészett élvezve a semmittevést
Én viszont már tudtam, hogy órái meg vannak számlálva. Nagy terveim voltak vele – s a tervek meg is valósultak.
Lehet hogy itt már Ő is sejtett valamit?
Nekem persze nem mutatott félelmet, vidáman mosolygott a konyhában, nem sejtve sorsát.
Én viszont elszánt voltam, s egy jó nagy hámozókéssel közeledtem felé.
A horror részleteket hagyjuk, hátha kiskorúak is olvasnak, helyette nézzük a végeredményt:
Padlizsános laskagomba bébispenóttal, kaliforniai paprikával:
1 db padlizsán – nem muszáj, hogy hasonlítson Padlizsán úrra
egy marék bébi spenót
1 tálca laskagomba
fél piros és fél sárga kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
só, bors
A zöldségeket és a laskagombát összekockáztam, vajon megpároltam , sóztam, borsoztam.
A bébispenótot adtam hozzá legutoljára, egy adag friss bazsalikommal együtt.
Azóta már el is fogyott ebédre, s Padlizsán úr élete így kapott értelmet: egészséges ebéddé avanzsált a konyhámban.
Hát kell ennél szebb halál egy padlizsánnak?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: