Klári, testszerviz ügyfelem rendszeresen ellát engem jobbnál jobb friss zöldséggel, kertje éppen termő értékes terméseivel.
Utolsó konzultációnkon kaptam – sok zöldség mellett – egy ágat a homoktövis bokorról is.
Így aztán ma reggel a homoktövis bogyói is helyt kaptak a zöld turmixban. A végeredmény egy picit savanykás ízvilág lett, igazi reggeli frissítő:
“A homoktövis több mint száz biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz.
A gyümölcsök gazdagok szénhidrátokban, fehérjében, szerves savakban, aminosavakban és vitaminokban. Kiemelkedő a C-vitamin tartalma, mely a citrom C-vitamin tartalmának a tízszerese! A homoktövis gyümölcsében levőC-vitamin koncentrációja magasabb mint az eper, kivi, narancs, paradicsom, sárgarépa, és galagonya gyümölcsében. A nálunk élő gyümölcstermő bokrok közül a homoktövis bogyója tartalmazza a legtöbb C-vitamint (500-900mg/100g). Ezen felül gazdag A-, B1-, B2-, B6-, B8-, B9-, K-, P-, PP- és E-vitaminban. E-vitamin hatóanyagtartalma 202.9 mg/100 g gyümölcs, ez magasabb mint a búza, kukorica és szójabab E-vitamin tatalma. Az olajában nagy mennyiségben mutatható ki alfa-linolénsav (omega-3), linolsav (omega-6), olajsav (omega-9), palmitolajsav (omega-7) cis-vaccénolaj-sav, b-sitosterin (erős koleszterincsökkentő anyag), fitoncidok és nyomelemek. ” – forrás: AntalVali.com
Ismerkedj meg vele Te is! – s persze a Testszerviz programmal is!
Várlak egy skypos konzultációra!
www.testszerviz.hu/egeszseg-teszt/aff/kaufmanilona
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: