Ma szabad délelőttöm volt, s nekiálltam alkotni a konyhában. Igy ma három fogás kerekedett ebédre. Rég volt már, hogy ennyi energiát tettem bele a napi ebéd elkészítésébe. Bevallom, ki is fogott rajtam a végeredmény.
Hideg uborkaleves, mentával, füstölt sajt forgácsokkal ( hidd el, ott voltak, csak már megettem őket ) , karalábés kelkáposzta főzelékkel, cukkinipudinggal.
Tegnap hazafele autózva megálltam egy kiskert előtt, ahol 1 euróért árulták az uborkát. Saját kezűleg, frissen szedhettem, nem is bírtam megállni 3 kg alatt. Így most uborka van uborkával 🙂 reggelire-ebédre-vacsorára. Szerencsére imádom az uborkát. Fele már el is fogyott, a maradékból kovászos uborka készül.
A hideg uborkaleves rém egyszerű: 2 közepes uborkát apróra vágva 2 dl vízzel 3 mentalevéllel, sóval, borssal simára turmixoltam. Isteni finom erdélyi füstölt sajt van itthon, abból reszeltem rá forgácsokat.
A második fogás elkészítésére is rég készültem már. Tegnap végre vettem kelkáposztát, így elkészülhetett egyik ügyfelem újítása a karalábés kelkáposzta főzelék. A recept természetesen testszerviz elvek szerinti: nincs benne liszt, amikor megpuhult a zöldség a kevés főzővízben, akkor összeturmixoltam, s kész. A krumpli helyett került bele a karalábé, s a kömény helyett – mert aki ismer, tudja, recept a kezeim közt nem marad érintetlenül – római köményt tettem bele. Különlegesen finom lett tőle. Persze csak ha szereted a római kömény különleges ízét. Én nagyon!
Harmadik fogásként elkészítettem a kakaós cukkini krémet, kicsit egy különleges kávéval is megbolondítva.
Két cukkinit meghámoztam, apróra vágva a turmixgépbe dobtam, öntöttem rá leheletnyi kókusztejet, szórtam rá kakaót, 2 evőkanál xillitet s egy nagyon krémes különlegesen finom kávéból fél zacskónyit.
Örültem a cserépben virágzó árvácskának, s citromfűnek, dekorációnak éppen jó lett.
Élveztem a főzőcskézést ezen a ráérős délelőttön, s az külön jó volt, hogy a három fogásos ebéd elkészítése összesen háromnegyed órát vett igénybe.
Most már csak meg kellene enni, de bevallom, a levesből csak nagyon keveset ettem, a sajtot ettem le, pár kanál lével. A főzelék izgatott a legjobban, nagyon finom lett, abból elfogyott a tányérnyi, de a desszert uzsonnára maradt.
A testszerviz programnak köszönhetően lényegesen kevesebb ételtől jóllakom már, mint pár hónapja.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: