Testszerviz- Sopron

Par.káp főz. – menzakaja, finomra varázsolva

A minap Zsuzsa, az egyik ügyfelem lelkesen mesélt a paradicsomos káposzta főzelékről, melyet aznap ebédelt. Zsuzsa rendkívüli nő, nagyon örülök, hogy a Testszerviznek köszönhetően közelebbről is megismerem őt.

Tudnotok kell, hogy Zsuzsa nagyon jól főz, s szinte érzem az ízeket, az illatokat, ahogyan mesél az étkekről, melyeket főz a családnak, s melyekből ő  általában nem eszik. Nagyon komolyan veszi a célját, fogyni 15 kg-ot – így Zsuzsával nagyon élvezetes együtt dolgozni.

Amikor a paradicsomos káposztáról mesélt – ebből ő is ehetett- akkor határoztam el, hogy én is főzök magamnak. 

Régi menzai ebédek jutottak eszembe…amikor a fiúk már hétfőn húzták az orrukat, látva a heti menü kiírásban a rövidítést: par.káp.főz.  Mi, akik szerettük a paradicsomos káposztát, aznap bőségesen jóllaktunk. Én is közéjük tartoztam. 

Ma jött el a napja, hogy főzzek egy testszervizes paradicsomos káposzta főzeléket. 

Ha drága Édesanyám kóstolná a főztömet, azt mondaná, hogy még nincs kész, főzzem még. Valóban, ropog a fogam alatt a káposzta, s én pontosan így szeretem. Miért is főzném szét, s főzném ki ezzel az összes vitamint és egyéb hasznosságokat belőle? 

Mai főzelékem  – egy merész húzásnak köszönhetően- különlegesen finomra sikerült. 

Itt illatozott a tárkony a konyhapulton, már napok óta. Télre szárítgatom, s imádom a nyár-illatot, amit áraszt felém, ahányszor átkeverem, hogy egyenletesen száradjon.

Készítem a főzeléket, várom, hogy megfonnyadjon a hagyma, s rádobhassam a káposztát, amikor megcsapja orrom a tárkony semmivel össze nem téveszthető illata. Egy merész mozdulattal belenyúlok, s egy ágat bedobok a főzelékbe.

Mert vallom, az élethez merészség kell! 

Nos, a végeredmény minden várakozásomat felülmúlóan finom. 

Jó étvágyat kívánok magamnak hozzá, s egy nagy tányérral meg is eszek ebédre. 

Lássuk a receptet:

egy közepes fej káposzta, vékony csíkokra szelve

egy kis fej vöröshagyma

egy üveg ( lehetőleg házi befőzésű) paradicsom

némi zsiradék ( pl. olivaolaj)

tárkony

egy kis kanál xilit

A hagymát az olajon megfuttatom, amikor üveges, rádobom a felszelt káposztát, majd pár perc párolás után felöntöm a paradicsommal. 5 percig főzöm mindössze, s közben tárkonnyal és xilittel ízesítem. 

Mennyei boldogsággal elfogyasztok egy tányérral, élvezve a káposzta ropogását a fogam alatt. 

11paradkapfoz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!