Testszerviz- Sopron

Töltött paprika – ahogy én szeretem

A mai ebédemet úgy készítettem, hogy amikor felálltam az íróasztaltól, még fogalmam sem volt, mit ebédeljek. Maradt tehát a jól bevált – Na mi van itthon, mit lehet ebből készíteni? – gondolatkör.

Íme, ez lett belőle:

Avokádós tojáskrémmel töltött kaliforniai paprika,  petrezselymes, bazsalikomos padlizsánnal – ez így látom, egy kicsit hosszú név, hívjuk tehát egyszerűen így:

Töltött paprika – ahogy én szeretem.

Hozzávalók:d642daaf-828a-4dad-bfaa-c40eff98b527

1 db avokado

2 főtt tojás

egy kaliforniai paprika

só, rózsabors, zöld fűszer ( nekem volt még medvehagymám)

2 kanál joghurt

A körethez:

1 nagyobb padlizsán

némi kókuszzsír

egy csokor petrezselyemzöld

pár bazsalikom levél.

Elkészítés:

A megfőtt  és megtisztított tojást az avokadoval,  2 kanál joghurttal, sóval, borssal és medvehagymával belehajigáltam a  turmixgépbe, s 2 perc alatt krémmé varázsoltam. A krémet csak beletöltöttem a ketté vágott kaliforniai paprikába.

A padlizsánt meghámoztam, karikákra vágtam, s két pillanat alatt forró kókuszzsíron mindkét oldalát megsütöttem.

A serpenyőből kivéve felkockáztam, közben a petrezselymet s a bazsalikomot összevágtam, kevés kókuszzsíron megfuttattam, s rádobtam a felkockázott padlizsánt.Mennyei ebédem lett!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!