A mai ebédemet úgy készítettem, hogy amikor felálltam az íróasztaltól, még fogalmam sem volt, mit ebédeljek. Maradt tehát a jól bevált – Na mi van itthon, mit lehet ebből készíteni? – gondolatkör.
Íme, ez lett belőle:
Avokádós tojáskrémmel töltött kaliforniai paprika, petrezselymes, bazsalikomos padlizsánnal – ez így látom, egy kicsit hosszú név, hívjuk tehát egyszerűen így:
Töltött paprika – ahogy én szeretem.
1 db avokado
2 főtt tojás
egy kaliforniai paprika
só, rózsabors, zöld fűszer ( nekem volt még medvehagymám)
2 kanál joghurt
A körethez:
1 nagyobb padlizsán
némi kókuszzsír
egy csokor petrezselyemzöld
pár bazsalikom levél.
Elkészítés:
A megfőtt és megtisztított tojást az avokadoval, 2 kanál joghurttal, sóval, borssal és medvehagymával belehajigáltam a turmixgépbe, s 2 perc alatt krémmé varázsoltam. A krémet csak beletöltöttem a ketté vágott kaliforniai paprikába.
A padlizsánt meghámoztam, karikákra vágtam, s két pillanat alatt forró kókuszzsíron mindkét oldalát megsütöttem.
A serpenyőből kivéve felkockáztam, közben a petrezselymet s a bazsalikomot összevágtam, kevés kókuszzsíron megfuttattam, s rádobtam a felkockázott padlizsánt.Mennyei ebédem lett!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: