Testszerviz- Sopron

Spárgakrém leves, medvehagymás tojáslepénnyel

Nem kergettek gyerekkoromban az asztal körül, ha nem ettem meg a spárgát – fogalmunk sem volt a spárga egyéb jelentéséről, ( akár csak Bridget Jonesnak)  )  mint a spulni spárga, amit kötözésre használtunk. 

Felnőtt voltam már, mire közelebbi kapcsolat alakult ki köztem s egy köteg friss spárga közt. Nem lett a  kedvencem, de a spárgaleves  felkerült a családi kedvencek listájára. Minden spárgaszezonban legalább egyszer megfőzöm ezt a  leves, mert gyerekeim nagyon szeretik. Medvehagyma szezonban pedig szívesen próbálom ki a medvehagymát mindenbe, amihez csak egy kicsi köze is lehet. Így született meg a tegnap esti leves kreáció is. 

Kísérletező kedvem újabb eredménye,  mely megfelel a testszervizes  táplálkozási elveinek is, fogadjátok szeretettel: 

Hozzávalók: 

1 csomag spárgac8284537-6312-4063-895b-e110c2b6474c

1 liter maradék húsleves, vagy egy bio leveskocka 

1 doboz magtejszín ( én zabtejszínt használtam) 

1 tojás sárgája

pici vaj

izesítéshez : só, bors, szerecsendió

Tojáslepényhez:

1 tojás,

szezammag

medvehagyma

A spárgát megtisztítjuk, s 2 cs-es darabokra vágjuk. Kb fél órát főzzük a leveskockával ízesített vízben , megsózott vízben.  Amikor puha a spárga, borssal, szerecsendióval ízesítjük, s behabarjuk a tejszínnel. Még egyet hagyjuk forrni, s a forró levest a tűzről félre húzva montírozzuk és legírozzuk, azaz belekeverünk egy tojás sárgáját és egy kis darab vajat. Botmixerrel összeturmixoljuk, s ha kell, még szitán átszűrjük.  (A spárga nagyon rostos, ezek a rostok nem főnek szét. )

A tojáslepényt kókuszzsíron kisütjük, melegen feltekerjük, mint a palacsintát, s karikákra vágjuk.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!