Nem kergettek gyerekkoromban az asztal körül, ha nem ettem meg a spárgát – fogalmunk sem volt a spárga egyéb jelentéséről, ( akár csak Bridget Jonesnak) ) mint a spulni spárga, amit kötözésre használtunk.
Felnőtt voltam már, mire közelebbi kapcsolat alakult ki köztem s egy köteg friss spárga közt. Nem lett a kedvencem, de a spárgaleves felkerült a családi kedvencek listájára. Minden spárgaszezonban legalább egyszer megfőzöm ezt a leves, mert gyerekeim nagyon szeretik. Medvehagyma szezonban pedig szívesen próbálom ki a medvehagymát mindenbe, amihez csak egy kicsi köze is lehet. Így született meg a tegnap esti leves kreáció is.
Kísérletező kedvem újabb eredménye, mely megfelel a testszervizes táplálkozási elveinek is, fogadjátok szeretettel:
Hozzávalók:
1 liter maradék húsleves, vagy egy bio leveskocka
1 doboz magtejszín ( én zabtejszínt használtam)
1 tojás sárgája
pici vaj
izesítéshez : só, bors, szerecsendió
Tojáslepényhez:
1 tojás,
szezammag
medvehagyma
A spárgát megtisztítjuk, s 2 cs-es darabokra vágjuk. Kb fél órát főzzük a leveskockával ízesített vízben , megsózott vízben. Amikor puha a spárga, borssal, szerecsendióval ízesítjük, s behabarjuk a tejszínnel. Még egyet hagyjuk forrni, s a forró levest a tűzről félre húzva montírozzuk és legírozzuk, azaz belekeverünk egy tojás sárgáját és egy kis darab vajat. Botmixerrel összeturmixoljuk, s ha kell, még szitán átszűrjük. (A spárga nagyon rostos, ezek a rostok nem főnek szét. )
A tojáslepényt kókuszzsíron kisütjük, melegen feltekerjük, mint a palacsintát, s karikákra vágjuk.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: