Már most szólok, ha eleged van a zelleres receptjeimből, akkor ne is olvass tovább, hisz ismét a jó öreg zeller lesz a főszereplő.
Imádom a rakott krumplit, így bajban vagyok mióta eldöntöttem, hogy nem eszem krumplit . Nem hiányzik semmi más formában, de a rakott krumpli nagyon.
Törtem a fejem, hogyan lehet áthidalni a problémát, s hogyan lehet mégis rakott krumplit készíteni. Krumpli nélkül.
Ma aztán megszületett a varázslatosan finom alternatív rakott krumplim. Isteni finom lett.
Minden más ugyanúgy készül, mint a hagyományos rakott krumplinál, de a krumplit zellerkarikákkal helyettesítettem.
4 db főtt tojás
egy kb. 8 cm hosszú maradék kolbász
egy fél pohár tejföl, – ( maradék) összekeverve egy fél pohár szójajoghurttal. Bár nem eszem szóját, most sikerült mellé nyúlnom a boltban, s nem sima natúr joghurtot vennem, hanem szójajoghurtot. Jó drága volt, így elhasználtam. Nem lesz a kedvencem…jól megnéztem a dobozát, nehogy még egyszer félrenyúljak a bolt polcán.
Egy nagyobb zeller, s egy másiknak a negyede.
A tetején póréhagyma karikák és parmezán sajt.
Ja igen, látsz még ott valami pirosat is kikandikálni. Hát az meg egy kis maradék lazac, ami annyira sós volt, hogy nem tudtam megenni, így apróra vágva beleszórtam a kolbász mellé. 🙂 Nem vesztek össze ….
Kb 20 percig sütöttem. Elég is volt, mert a zellerkarikákat szépen előre megpirítottam vajon, így azok már elég puhák voltak.
Ja és volt itt egy kis maradék brokkoli, azt rózsákra szedtem, s kicsit feldobtam vele a tálat.
Mennyei volt, sajnos kovászos uborkám nem volt hozzá 🙁 – de hát semmi nem tökéletes, nem vagyok maximalista.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: