Rakott karfiol

Hozzávalók:

1 nagyobb karfiol, rózsáira szedve

3 tojás

2-3 ek. túró, vagy ricotta

2- ek. natur joghurt

diónyi kék sajt 

kókuszolaj

só, bors

A karfiolt rózsáira szedve rövid ideig pároljuk, majd a kókuszzsírral kikent jénai tálba fektetjük. 

A tojásokat megfőzzük, majd karikákra szelve a karfiolra szórjuk. Sózzuk, borsozzuk. 

A tetejére öntjük a túró, joghurt és kék sajt keverékét.

Rövid ideig sütőben melegítjük. Olvaszthatunk rá parmezán sajtot.

Tapasztalat:

Ha szereted a kéksajt markáns ízét, ezt az ételt imádni fogod. Igazi ínyencség,  egészséges és maximálisan megfelel a testszerviz  szerinti táplálkozás alapelveinek.

Merészebbek teljesen nyers karfiolból is elkészíthetik.

Tovább a blogra »