1 nagyobb karfiol, rózsáira szedve
3 tojás
2-3 ek. túró, vagy ricotta
2- ek. natur joghurt
diónyi kék sajt
kókuszolaj
só, bors
A karfiolt rózsáira szedve rövid ideig pároljuk, majd a kókuszzsírral kikent jénai tálba fektetjük.
A tojásokat megfőzzük, majd karikákra szelve a karfiolra szórjuk. Sózzuk, borsozzuk.
A tetejére öntjük a túró, joghurt és kék sajt keverékét.
Rövid ideig sütőben melegítjük. Olvaszthatunk rá parmezán sajtot.
Tapasztalat:
Ha szereted a kéksajt markáns ízét, ezt az ételt imádni fogod. Igazi ínyencség, egészséges és maximálisan megfelel a testszerviz szerinti táplálkozás alapelveinek.
Merészebbek teljesen nyers karfiolból is elkészíthetik.