Brassói aprópecsenye másképpen

Hozzávalók:

1 nagy zellergumó

egy fél csirkemell

3 gerezd fokhagyma

bors

kókuszzsír, vagy vaj 

A zellergumót megtisztítom, s kg fél cm vastag szeletekre vágom.

A szeleteket teflon serpenyőben kókuszzsíron grillezem. Sózom, borsozom. Amikor megpirult mindkét oldala, apró kockákra vágom. 

A csirkemellet kockázom, kókuszzsíron megpárolom, Sózom, borsozom, s fokhagymát nyomok rá. Belekeverem a zellerkockákat. 

Tapasztalat: 

Egyik nagy kedvencem, különlegesen finom. Ne félj a zellertől, a grillezett verzió egyáltalán nem olyan, mint a levesbe főtt zeller! Vajon is grillezheted, akkor még különlegesebb ízvilágot kaphatsz. Tálalás előtt reszelhetsz rá parmezán sajtot. A fokhagymával különlegesen jó ízkombinációt ad.

Megszórhatos snidlinggel is, hogy gusztábban tudd tálalni. 

Tovább a blogra »